onsdag 17 mars 2010

Dag 4, ungefär som igår.

Japp, idag har vi skottat mer snö, valpburen var så gott som fylld till taget med snö, så vi har skottat och skottat och skottat, och nu är det i alla fall lite bättre.

Vi har också städat, mer.
Pratat lite med chefen har jag gjort också, får inga matpengar, får äta gröt.
Har inte tagit några bilder alls idag, sopstationen på Svalbard är ganska lik vilken annan sopstation som helst, bensinmacken är ganska lik vilken annan mack som helst också, förutom ett större sortiment av skotertillbehör och ammunition.


Såg lite av marken idag i och för sig! Under några av hundarnas hus! Kol. Marken här ser ut som kolbricketer. När man ser marken här förstår man att Svalbard trots att det upptäcktes redan på 1500talet, inte fick ett riktigt samhälle förrän på 1970talet. Innan dess fanns här bara gruvor, och baracker med sovsalar där gruvarbetarna bodde. Eller ja, innan gruvorna var här väldigt mycket fiske och pälsjakt också, mest valfiske då, finns typ 5 olika sorters valar här.
Tänkte skriva mer om historian bakom Svalbard, men något säger mig att jag bör spara lite till andra dagar då jag heller inte har så mycket att skriva om!

1 kommentar:

  1. Vad duktig du är på att uppdatera din blogg, kikar in varje dag! Ha det fint/A

    SvaraRadera